Relatiebemiddeling

Wat is relatiebemiddeling

Hebben jullie het gevoel dat jullie nog van mekaar houden maar dat het toch om de een of andere reden niet lukt om met mekaar samen  te leven of mekaar te begrijpen?

 In relatiebemiddeling zal er nagegaan worden

        wat de blokkades zijn

        wat jullie verwachtingen zijn

        hoe de communicatie bevorderd kan worden om terug on speaking terms te geraken

         Hoe het met jullie bereidheid om (terug) in de relatie te investeren

       

Mijn specialisatie bestaat erin koppels te begeleiden om meer leven in hun relatie te brengen. Dit door na te gaan wat er op dit moment moeilijk loopt en wat jullie verwachtingen in de toekomst zijn. Dit wordt in de eerste sessie met jullie beiden besproken en nadien kunnen er enkele sessies apart plaats vinden om op het einde weer samen aan tafel te zitten. In een relatie sta je met 2 en toch is het belangrijk om er eerst bewust van  te worden hoe je zelf in het leven staat en wat je zelf verwacht om dat nadien met uw partner te kunnen delen en realiseren.

Het gebeurt wel eens dat men na de relatie-coaching beseft dat het op is en dat het beter is om uit elkaar te gaan. De bemiddeling kan dan onmiddellijk opgestart worden zodat jullie op een constructieve manier uit elkaar kunnen gaan. De relatie is weliswaar gestopt maar het leven gaat verder en je bepaalt zelf hoe je verder wilt gaan. Blijf je in het verleden hangen of kies je ervoor om je aandacht en acties op de toekomst te richten? Het is ook belangrijk te beseffen dat bij het beëindigen van de relatie je eventueel ouderschap niet beëindigd wordt. Het is heel belangrijk voor de kinderen dat ze voelen dat jullie als ouders er nog staan ondanks de echtscheiding. Het is niet de scheiding die de kinderen doet lijden maar wel de manier waarop.

De relatiebemiddeling kan ervoor zorgen

        dat jullie de moed terug vinden om in jullie relatie te investeren

Of

        dat jullie inzien dat het niet meer gaat en dat jullie (of 1) er een punt achter willen zetten. In dit geval kunnen jullie ervoor kiezen om dat via bemiddeling te doen zodat de scheiding op een constructieve manier kan gebeuren.